مهندسی شیمی و تکنولوژی

در این وبلاگ مطالبی رو که خیلی لازمه و توی دانشگاهها درس نمیدند رو می تونید پیدا کنید

حتما تا حالا بارها و بارها دو کلمه استریلیزه و پاستوریزه رو شنیدید.اما آیا تفاوت این دوتا رو می دونید؟

پاستوریزاسیون pasteurization عملیات حرارتی هست که روی شیر , آبمیوه , کنسروها , تخم مرغ(بله تخم مرغ) و بعضی انواع دیگه غذا ها انجام میشه و منظور اصلی از این کار از بین بردن کامل یا غیر فعال کردن موجودات کوچولوی بیماری زا توی این غذاها هست.

برای مثال واسه ضد حال زدن به همون کوچولو های ناقلا شیر رو به مدت 30 دقیقه در معرض دمای 62 درجه سانتیگراد قرار میدند.اگه خیلی عجله ای باشه 15 ثانیه در معرض دمای 72 درجه سانتیگراد قرار میدند.اما واسه نگهداری طولانی قضیه فرق میکنه.

استریلیزاسیون خیلی باحال تره چون دیگه واسه کسی مهم نیست که ممکنه یه باکتری هم پیدا بشه که مفید باشه حالا بیا اونو نگه داریم و بقیه رو .... . همه رو.........

۱۳۸۳/٥/۱٦ :: ٢:۱٢ ‎ق.ظ ::  نويسنده : ماه و ایزد و یار    
design by macromediax ; Powered by PersianBlog.ir